Тежка катастрофа е станала на пътя София - Калотина, край Сливница. По първоначални данни инцидентът е възникнал между тежкотоварен и два леки автомобила. Към момента има данни за един починал, съобщават от МВР. Загиналият е бивш служител на полицията, който работел на ГКПП "Калотина", научи NOVA.

При инцидента са пострадали още петима души, двама от тях - също служители на МВР. Всички пострадали са с опасност за живота, съобщиха от Спешна помощ за NOVA. На място са изпратени 4 линейки. Трима пострадали са откарани в "Пирогов".

По първоначална информация камионът е набил рязко спирачки, а една от колите се ударила в него отзад. Шофьорът на следващия автомобил също не успява да реагира и се забива в първата кола.

Движението в участъка е ограничено в посока Калотина, като трафикът се отклонява през обходен маршрут: Сливница – Алдомировци – Бърложница – Драготинци – Габер – Драгоман. Движението се регулира от "Пътна полиция".

Предвид намалената видимост поради мъгла, апелът към водачите е да шофират внимателно и с достатъчно дистанция. Движението се пренасочва по обходни маршрути.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/626172-bivsh-policai-zagina-pri-tejka-katastrofa-krai-kalotina-petima-sa-s-opasnost-za-jivota