На 21 октомври се навършиха 41 години от смъртта на Вълко Червенков. Гробът на партийното величие на Централните софийски гробища отдавна не е посещаван от неговите роднини. Единственият му жив наследник е неговият внук Александър, който обаче от дълги години е емигрант в Америка, пише вестник "Ретро".

Наследникът на някогашния лидер на БКП е сред най-популярните нашенци зад Океана, където вече е с титлата професор. От години Александър преподава мениджмънт в един от най-престижните американски университети в Чикаго – „Келог скул ъф мениджмънт“. Пише научни статии, книги и изнася семинари пред хиляди хора от цял свят, а научната му работа е повече от добре платена. Благодарение на интелекта си внукът на Вълко Червенков е успял да си подсигури милионерски живот, сравним с този на холивудските знаменитости. Наскоро той се е сдобил с палат за чудо и приказ срещу сумата от 1,8 млн. долара, която се равнява на точно 3 037 302 лева. Къщата му се намира в покрайнините на Чикаго и разкрива невероятна гледка към известното езеро Мичигън. Имението разполага с 5 спални, 3 бани, всекидневна, кухня и градина и се простира на над 400 квадрата. Дали обаче Александър го обитава сам или не, не се знае, тъй като в социалните си мрежи той не споделя никакви подробности за личния си живот, нито дали има съпруга и деца.

За последно той бе забелязан у нас през 2014 г., когато майка му Ирина, дъщеря на Вълко Червенков, почина вследствие на масивен инфаркт, след който изпада в 20-дневна кома, от която повече никога не се събуди. Александър имаше и брат Павел, който обаче срещна нелепо смъртта в жестока катастрофа преди години. Всъщност голямата болка на майка им Ирина бе, че надживя едното от момчетата си. Инцидентът, почернил семейството на Вълко Червенков, се случи в САЩ, където и двамата синове на Ирина заминаха да живеят още на младини. Павел беше блъснат от камион и почина на място, а вдовицата му Мая не успя да преодолее трагедията и се върна в България, където продължава живота си. Брат му Александър обаче решава да остане и да се бори за кариерата си отвъд Океана, където и досега жъне успех след успех.

Content Original Link:

https://fakti.bg/life/625195-vnukat-na-valko-chervenkov-si-kupi-imenie-za-pochti-2-mln-dolara