Един от католическите лидери в китайския град Уънджоу изчезна безследно. Епископ Шао Джумин от епархията в Уънджоу е в неизвестност, предаде Aleteia.org.

Най-вероятно китайските власти са похитили католическия свещеник. Не за първи път службите арестуват Шао Джумин. И преди той е изчезвал за месеци. Китайските служби редовно са го подлагали на „сесии за промиване на мозъка”, за да приеме директивите на „патриотичните” религиозни организации, свързани с комунистическата партия.

При едно от последните си изчезвания Шао Джумин е бил намерен в болница в Пекин, на стотици километри от Уънджоу. Предишните отвличания на католическия свещеник винаги са съвпадали с важни дати от религиозния календар на католиците. По този начин китайските комунистически власти оказват репресии срещу католическото малцинство.

Китай погазва човешките права и на уйгурите, изпращайки ги в лагери за превъзпитание. Китайското правителство нарича лагерите за интерниране „доброволни центрове за професионална квалификация“, но в действителност заточаваните в тях уйгури биват принуждавани да се отрекат от собствената си религия и култура и да учат езика на китайското мнозинство - мандарин.

Content Original Link:

https://fakti.bg/world/625200-katolicheski-lider-v-kitai-izchezna-bezsledno

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares