Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Дания и Норвегия нарасна значително през последните седмици, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Датските здравни власти съобщиха вчера, че са регистрирали увеличение със 73 процента на случаите на заразяване с коронавирус през първите две седмици на този месец.

В Норвегия броят на хората, дали положителна проба за коронавирус, се е увеличил с 53 процента за една седмица. Въпреки това броят на хората, които имат нужда от болнична помощ, е малък както в Норвегия, така и в Дания.

Дания и Норвегия отмениха повечето от коронавирусните ограничения преди няколко седмици. Отменено бе задължението за носене на предпазна маска, както и изискването за представяне на коронавирусен паспорт при посещение на ресторанти и музеи. В Норвегия около 87 процента от пълнолетните вече са напълно ваксинирани срещу COVID-19, отбелязва ДПА.

Въпреки увеличаването на броя на заразените норвежкото правителство реши за момента да не въвежда ограничения на национално ниво. В Дания от сряда бяха регистрирани 1847 нови случая на заразяване с коронавирус, а 212 души бяха приети в болница заради усложнения. Общо 75 процента от датчаните са напълно ваксинирани срещу коронавирус.

Content Original Link:

https://fakti.bg/world/624878-broat-na-zarazenite-v-dania-i-norvegia-narasna-znachitelno