През 2016 година Rolls Royce анонсира подразделението Black Badge, което има за цел да привлече по-младите, по-готините и самоуверени клиенти с по-спортна визия и повече мощност. Още тогава на пазара бяха пуснати купето Wraith и лимузината Ghost.

Сега от британската марка представиха второто поколение на Ghost Black Badge, направено да задоволи нуждите на клиенти, които искат нещо дискретно и без излишни дизайнерски елементи.

От Rolls Royce дават възможност за избор между 44 хиляди цвята, но по-голямата част от клиентите най-вероятно ще заложат на цветовата схема показана на конкретния модел.

Специфичната черна боя е най-тъмната, която някога сме виждали върху серийна кола, а за боядисването на отделните елементи са използвани 45 килограма само от този цвят. Предната решетка, емблемите и част от интериора са заменили бляскавия хром с по-тъмен завършек, а джантите в размер от 21 цола са направени от 44 слоя карбонови влакна.

Под капака на Ghost Black Badge работи 6.75-литровия V12 познат ни и от другите модели на марката, но тук той генерира 591 конски сили и 900 нютон метра, които позволяват ускорение до 100км/ч в рамките на 4.5 секунди.

Content Original Link:

https://fakti.bg/avto/624886-rolls-royce-predstavi-ghost-za-mladite-s-591-konski-sili