Новак Джокович най-вероятно няма да може да защитава трофея си на Аустрелиън Оупън (17-30 януари 2022 г.). Това гласи последното решение на властите в Австралия, които решиха да затегнат максимално контрола и да засилят ограниченията към неваксинираните хора.

Сърбинът е сред най-известните противници на ваксините и упорито отказва да си постави някои от препаратите срещу коронавируса.

Преди дни беше взето решение да бъде направено изключение за тенисистите на Аустрелиън Оупън, но при положение, че пристигнат с негативен PCR тест и останат за две седмици под карантина.

Днес премиерът на щата Виктория (със столица Мелбърн, където се намират кортовете за турнира) Даниел Андрюс обяви, че няма да бъдат направени изключения за никого.

"Неваксинираните няма да могат да влизат в страната, в кръчми, кафенета, ресторанти, като и да присъстват или участват във всякакви други прояви. Няма да правим изключения и така ще решим основно проблема с разпространението на заразата", отсече Андрюс и подчерта, че ако феновете по трибуните са ваксинирани, същото трябва да се отнася и за играчите.

Припомняме, че Новак Джокович e тенисистът с най-много титли - 9 от Аустрелиън Оупън, включително в последните три години.

Самият сърбин обяви преди време, че не е сигурен дали ще участва на турнира заради очакваните рестрикции, но отказа да признае дали е неваксиниран, определяйки информацията като лична.

Content Original Link:

https://m.fakti.bg/sport/624408-losha-novina-za-novak-djokovich