Белгийското правителство реши от петък да възобнови изискването за носене на маски на закрити обществени места, както и препоръката за работа от дома за тези, за които това е възможно. Решението е свързано с влошаването на данните за заболелите от коронавирус.

Употребата на сертификата за COVID-19 се разширява в цялата страна, като е задължителна при струпването на над 200 души на закрито и над 400 на открито.

В Брюксел и Валония правилата ще бъдат по-строги и показването на сертификат ще се изисква при събирането на 50 души на закрито и 200 на открито, предаде БТА.

Валидността на сертификатите за изследваните ще бъде допълнително ограничена и ще бъде 48 часа за тест PCR и 24 часа за антигенен тест. Ще бъдат разширени възможностите за изследване в аптеките. Досега в Белгия изцяло са ваксинирани 87 на сто от пълнолетните граждани, но в последните две седмици се наблюдава повишение от 117 процента в броя на заразените - до над 4000 дневно. Смъртността същевременно е нараснала с 44 на сто, до 13 души средно на ден. Броят на приетите в болница се увеличава със 73 на сто от средата на октомври.

Content Original Link:

https://m.fakti.bg/world/624424-darjava-vrashta-maskite-na-zakrito-i-rabotata-ot-doma

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares