Властите в САЩ обявиха нови правила за влизане с въздушен транспорт в страната, считано от 8 ноември.

По информация на посолството ни във Вашингтон всички чуждестранни граждани, които пристигат по въздух, ще е необходимо да бъдат напълно ваксинирани срещу Covid-19. Сертификатът за пълна ваксинация трябва да бъде представен още преди качването на борда на самолета.

Пътниците ще трябва да представят на авиокомпанията преди излитането и негативен резултат от PCR или антигенен тест.

Децата и младежите от две до 18-годишна възраст трябва да притежават само документ с отрицателен резултат от изследване.

Сред освободените от изискването за ваксинация са и притежателите на някои видове визи, както и служителите на ООН. Те обаче трябва да представят на авиокомпанията тест, както и доказателства за насрочено тестване и за осигурено място на карантиниране след пристигането си в Съединените щати.

В случай че престоят им ще бъде повече от два месеца, те са длъжни да представят и доказателства за насрочена в 60-дневен срок от пристигането им ваксинация.

Не се изисква сертификат за имунизация и от хората, които не могат да бъдат ваксинирани поради медицински противопоказания или идват от държави с обективен недостиг на ваксини.

Content Original Link:

https://m.fakti.bg/zdrave/624289-novi-pravila-za-vlizane-s-vazdushen-pasport-v-sasht