Изискването играчите в българския футбол да имат "Зелен сертификат" няма да затрудни Левски. Почти всички играчи на "сините" са ваксинирани против коронавирус, а на последните трима ще им бъде поставена доза утре (27 октомври). Това разкри председателят на Управителния съвет на тима - Даниел Боримиров, в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Ние сме изрядни. Постарали сме се във всяко едно отношение да отговаряме на изискванията, които са поставени от Министерство на здравеопазването и от БФС. Левски е подготвен за днешния мач и ще очаква своите привърженици. Почти всички футболисти на Левски са ваксинирани с изключение на трима, но и те ще бъдат утре. Така целият състав ще бъде ваксиниран на 100%", заяви Боримиров.

Днес от 19:00 часа Левски приема Септември (Симитли) в среща от осминафиналите на купата на България. За удобство на феновете, които искат да гледат любимците си на живо, пред стадион "Георги Аспарухов" ще бъде отворен пункт за антигенни тестове.

"Взели сме мерки. Днес (26 октомври) ще дойде мобилна лаборатория на „Герена“, която ще бъде на разположение на всички фенове, а и на хората, живеещи в региона. Ще могат да се правят бързи антигенни тестове и да се влиза на мач. Резултатите са готови за 15 минути. Постарали сме се да създадем уют и комфорт на нашите привърженици. Взели сме необходимите мерки бързо да се влиза на стадиона, да не се чака много", заяви легендата на „сините“.

Боримиров зае поста в Управителния съвет на клуба преди няколко седмици. Той е категоричен, че финансовата ситуация в Левски остава тежка, но се полагат усилия това да бъде преодоляно.

"В Левски отговорностите винаги са високи. Стремя се по най-добрия начин да се справям със ситуацията. Трудно е, имаме финансови проблеми, но ще се постараем в бъдеще да се справяме", каза Боримиров.

Content Original Link:

https://m.fakti.bg/sport/624048-borimirov-s-lubopitna-informacia-za-levski