Повече от важно е да се ваксинирате, ако не сте го направили. Предстои доста остра вълна на Ковид с висока смъртност.

За това предупреждава във "Фейсбук" Аспарух Илиев.

Няма НИЩО вярно в твърденията, че:

- ваксините предизвикват автоимунни заболявания - не го правят - че хроничните болести и автоимунните са противопоказни за ваксини - не са

- че ако имате множество хронични болести ваксините са противопоказни - напротив, именно в такива случаи са препоръчителни - че имат вредни съставки като живак, алуминий и антифриз - глупости на търкалета

- че има графенови оксид - глупости на търкалета - че ваксинираните умирали - няма разлика в смъртността между ваксинирани и неваксинирани (освен при Ковид, там смъртността е 10 пъти по-ниска след ваксиниране)

- че предизвикват стерилитет - глупости! Сума ти народ изпозабременя и роди след ваксините,.без никакви проблеми - че не са тествани достатъчно - първите ваксини срещу батовчедчето на Ковид-19 САРС се разработват от 2005 година. Сегашните, което са много подобни са тествани в стотици хиляди души. Нямаме толкова тествани медикаменти.

- че ваксините са генни терапии - пълни глупости, безсмислици, научен виц. - че руската ваксина е по-добра от всички - тя е изключително сходна на тази на АстраЗенека и Джонсън

- по форумите се пишат небивалици - всеки познава няколко починали. Ако беше така, нямаше да има население на България, а ЕК, която гони като терорист Фолксваген за малко по-мръсни газове, щеше да обяви кръстоносен поход на Файзър. За информация - Фолксваген е ПО-ГОЛЯМ от Файзър. По форумите има тролове, разпространяващи фалшиви новини.

- ваксините предизвикват тромбози - РНК не предизвикват, а векторните в 1:200 000 до 1 на милион - астрономически рядко. - ваксините не трябва да се дават при история/предразположеност за тромбози/тромбофилии - не, тези състояния НЕ са противопоказания, защото механизвът на тромбози при векторните ваксини е различен, противопоказна е само история за хепарин-предизвикана тромбоцитопения (HIT).

- трябва да се пие аспирин след ваксинация - не, не трябва! - трябва да се тестват антитела преди ваксинация - престанете с тази глупост, давате пари на вятъра, няма никакъв смисъл, не говори нищо за имунитета, сигурен съм, че зад тези идеи стоят или лекарска некадърност, или интересите на тестовите лаборатории.

Ваксинирайте се, предстои ужасно тежка зима. Вярвайте на науката, не на апокрифни сайтове и Ютюб канали. Четете документите за ваксините на български на страницата на ИАЛ, четете уебсайта на ECDC. Не Брадва или друга глупост. Най-малко Тошко.

Content Original Link:

https://m.fakti.bg/mnenia/623927-asparuh-iliev-vaksiniraite-se-predstoi-ujasno-tejka-zima