Оказва, че срокът на договора за складиране на машините за изборите е изтекъл. Машините охраняват ли се в момента? Кой ще понесе отговорност, ако се пипат машините? Никой не отговаря. Това каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, цитиран от Novini.bg.

Той заяви, че депозитите в банковата система са надхвърлили 100 млрд. лева. Това се случва за първи път в стопанската история на страната. Една от вините ни е, че хората са натрупали 100 млрд. лева в банките.

Борисов обяви, че с решение на Министерски съвет отпреди дни областният управител на Пловдив е освободен, а след това с друго решение отново е върнат на поста.

Когато човек е уволнен от поста, аз разбирам, че това е знак за некомпетентност на въпросния човек, само че след това се появява следното решение на Министерски съвет, че се отменя предишното решение, без да се казва защо. Както по време на комунистическия режим някой донася, че този човек е шурей на Радослав Чолаков. Затова бил изгонен. Информацията е дошла по Пътя на Копринката. Покрай Радев се борят два клана - Торбичките на Пламен Узунов и Пътя на Копринката. По Пътя на Копринката достига информацията, че този човек е брат на бившата съпруга на Чолаков, с която той е разведен от 5 г. Оттам информацията стига до Радев, оттам до Янев и този човек отново бива назначен Аз питам на Драго Стойнев сестра му, на Мая Манолова дъщеря ѝ защо никой не го освободи, когато управлявахме ние? Защото не е правилно. Това показва начина на мислене на тези хора, на тези "демократи", посочи лидерът на ГЕРБ.

243-ма починали. Съвсем по друг начин мислех да говоря днес. Но казаха, че е възможно да има локдаун за хората над 60 години, както е в Москва и че опциите при свършване на апаратите за дишане са болните да бъдат изпращани и в Гърция. Ние сме в Европейския съюз и НАТО – добре че с Ангелов така се опънахме да купим "Спутник"...а парламентът ни притисна. Ние не се мерим по Франция, която от снощи пусна нощните барове, не се мерим по Германия, по Италия, по Америка - мерим се по Москва, защото така им е по-лесно. Тези експерименти със зелените сертификати, с тестовете за децата – ще се похарчат едни пари, но това в света се правеше преди една година, когато нямаше ваксини. Оттогава всички бели държави, включително такива като Китай и Унгария ваксинираха, като единствен начин да излязат от кризата, а ние тогава мислехме, че е голяма победа да сключим сделка и някой да ни даде пари за ваксини, отбеляза Бойко Борисов.

Радев показа, че еднолично ръководи това правителство. Дори на служебния премиер Янев не му се чува гласът. Да кажат какво искат от нас. Ние месеци наред обяснявахме, че трябва да се ваксинираме, давахме и личен пример. Виждам, че сега всеки ден започна да се говори за ваксини. Хайде да се обединим по темата "Ваксини" и да ваксинираме колкото се може повече хора, призова лидерът на ГЕРБ.

Content Original Link:

https://m.fakti.bg/bulgaria/624074-borisov-pokrai-radev-se-borat-dva-klana-torbichkite-na-plamen-uzunov-i-pata-na-koprinkata-