Бившият началник на Трето РПУ Самуил Хаджиев е в болница, но под арест поради влошено здравословно състояние от миналата седмица, съобщиха за Plovdiv24.bg източници от съда.

Експолицаят Атанас Качаков, служител в Трето районно, който също бе арестуван в края на месец май 2021, поиска промяна на мярката за неотклонение, но после се отказа и оттегли молбата си за освобождаване от ареста.

Така той остана зад решетките.

В четвъртък съдът е променил мярката единствено на Симеон Иванов, задържан при същата акция. Той е освободен с по-лека мярка "домашен арест" и забрана да напуска страната. Иванов остава в дома си, но със гривна за проследяване. Специализираната прокуратура пое случая със задържаните и обвинени полицаи на Трето от 15 юли тази година.

Полицаите бяха задържани при мащабна акция на Вътрешна сигурност и Окръжна прокуратура - Пловдив. Самуил Хаджиев, Атанас Качаков, Данаил Димитров и Симеон Иванов бяха арестувани на 19 май по обвинения за тежки криминални престъпления, като корупция, чадър над проституция, наркоразпространение и други.

Content Original Link:

https://m.fakti.bg/krimi/623797-bivsh-policeiski-shef-e-v-bolnica-pod-ohrana