Виенското колело "Окото на Дубай" отвори врати със заря и впечатляващо представление с дронове. Новата атракция е най-високата и голяма подобна структура в света. Тя изкачва посетителите до 250 метра. Всяко едно завъртане трае 38 минути.

Вижте виенските колела с най-зашеметяващи размери в света.

Виенското колело "Окото на Дубай" отвори врати със заря и впечатляващо представление с дронове преди по-малко от седмица. Първите посетители бяха шестима победители от състезание в социалните мрежи.

Лондонското око на Мерлин Ентъртеймънтс, наричано още Колелото на хилядолетието, е построено през 1999 г. в чест на новото хилядолетие. Със своята височина от 135 м то е най-високото виенско колело в Европа и една от най-популярните платени атракции във Великобритания, посещавано от над 3 000 000 души всяка година.

Лондонското око се намира в западния край на Юбилейните градини в Саут Бенк, на брега на река Темза, между мостовете Уестминстър и Хънгърфорд. Колелото е непосредствено пред бившия Купол на откритията, създаден за Британския фестивал през 1951.

По времето, когато е издигнато, то е най-високото виенско колело в света, докато е изместено от Звездата на Нанчанг (160 м) през май 2006 и по-късно от Сингапурския летец (165 м) на 11 февруари 2008. Все още обаче то е описвано от своите собственици като „най-високото конзолно виенско колело на света“ .

The Singapore Flyer е виенско колело в квартал Downtown Core на Сингапур.

Официално открито на 15 април 2008 г., то има 28 климатизирани капсули, всяка от които може да побере 28 пътници. Височината му е 165 метра.

Звездата на Мелбърн (по-рано известно като Южната звезда) е виенско колело с височина 120 метра в района Waterfront City в района Докландс на Мелбърн, столицата на щата Виктория, Австралия.

Описвано от своите оператори като „единственото гигантско колело за наблюдение в Южното полукълбо“, то е високо 120 м.

Tianjin Eye – Китай е сред най-впечатляващите виенски колела със своите 120 метра височина.

Местоположението на това китайско виенско колело е уникално. Построено на мост, то ви дава прекрасна гледка към река Хай. На конструкцията са закачени общо 48 кабини. С невероятното си нощно осветление, атракцията изглежда фантастично от разстояние и нощем.

Content Original Link:

https://m.fakti.bg/life/623726-nai-zashemetavashtite-vienski-kolela-v-sveta-snimki