И днес 136 души са починали. Мисля, че "зеленият сертификат" с първа доза, е все едно да изкараш шофьорска книжка само с устен изпит и след това да очакваш да няма катастрофи. Просто е безумие. Става това, за което предупреждавах, ето от вчера в Германия карантина за българи.

Това ще стане в почти всички държави. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с работодатели и синдикат, цитиран от БГНЕС. Чух, че премиерът Янев е казал, че ще вземе парите от АЕЦ Козлодуй и ще ги разпределя на бизнеса. Можеше това да се направи и от бюджета след надвзетото в пъти ДДС. Прави впечатление защо се взема само от АЕЦ Козлодуй, а не от другите производители – частните производители, ВЕИ-та и т.н., Прави впечатление, че отново се разделят хората. Притесни ме и че всичко важи до 30 ноември, от 1 декември темата не съществува. С една дума концентрираме всичко, както и зелени сертификати и всичко останало до президентските избори, от там нататък потоп. Бизнесът в тези условия след 1 декември не виждам как ще оцелее и за това сме подготвили тези мерки, които искаме да обсъдим с работодателите и синдикатите, за да знаем дали нашата програма за управление ако има корекции, да направим така, че да е устойчиво, добави още Борисов.

Content Original Link:

https://m.fakti.bg/bulgaria/623372-borisov-zelen-sertifikat-s-parva-doza-e-vse-edno-da-izkarash-knijka-samo-s-usten-izpit-