Неразопаковано копие на Super Mario Bros за Nintendo от 1986 г. беше продадено на аукцион, организиран от Heritage Auctions в Далас, за рекордната сума от 660 хил. долара, предаде AP.

Според агенцията, то е било забравено в чекмедже на бюро, където е прекарало последните почти 35 години. Става ясно, че играта е била купена като подарък за Коледа, но в крайна сметка просто е била прибрана, като е останала неразпечатана в пластмасовата си опаковка до откриването си по-рано тази година.

"Тъй като производството на точно този модел и други като него е било изключително кратко, да се открие друго копие от същата серия в същото състояние ще е като да се търси конкретна капка в океана", каза специалистът по видеоигрите към Heritage Auctions Валери Маклеки.

До рекордната за играта оценка се е стигнало, след като копието, изтъргувано на аукциона, е било оценено от експерти, а публиката, изглежда, също е била склонна да плати подобаваща оценка.

Тя е почти шест пъти по-висока от предишния рекордьор от поредицата Super Mario от 1987 г., който беше продаден от Heritage Auctions за 114 хил. долара през миналата година. Това копие на играта също не е било разопаковано. http://dnesplus.bg