Семейни координати

Семейната визия е задължителна мода, ако искате децата ви да изглеждат модерни тази година. По същество семейният външен вид олицетворява набор от еднакви дрехи за деца и родители. Може да е нещо като побратимяване на баща и син или майка и дъщеря, или може да включва всички членове на семейството.

Колекцията за семейна визия тази година е наистина страхотна. Състои се основно от ежедневни и вечерни рокли за майки и дъщери, стилни анцузи, суичъри, райета и други празнични и впечатляващи комплекти дрехи.

Освен това пандемията от COVID-19 промени пазарните навици на потребителите, поставяйки по-голям акцент върху здравето и безопасността. Поради това модните дизайнери излязоха с изящни решения за създаване на по-удобни, устойчиви и дълготрайни дрехи.

 

Погледът за възрастни

Повечето хора смятат, че детското облекло е свързано с анимационни герои, сладки форми и стилове и ярки цветове. В днешно време обаче детските тоалети приличат повече на тези на възрастните, но в по-малки варианти.

Тази година детската мода съдържа нюанси на корал, синьо, мента, горчица и бордо. Въпреки това основните цветове като бяло, сиво и черно никога не излизат от мода.

 

Унисекс мода

Опциите за унисекс облекло също се превърнаха във все по-популярна модна тенденция в наши дни. Това не само спестява време, но и оставя повече място за родителите да обзавеждат децата си с аксесоари.

По принцип това е същото като с модата за възрастни. Празнична тематика с нотка на 60-те и 70-те години се очаква и в тазгодишните детски облекла. Ще се усети ретро атмосфера с всички духовни послания, символика и ръчно изработени бродерии.

 

Аксесоари

Добре подбраната комбинация от елементи на гардероба не е единствената тема на тазгодишната детска мода. Аксесоарите също играят решаваща роля в създаването на стилна визия. Взимайки пример от модните тенденции на 60-те и 70-те години, коланите, шапките, портмонетата, очилата и обувките са задължителни, за да завършите стилната визия на вашите деца.

 

Естествен текстил

През последните десетина години бебешките дрешки най-често са от обикновен памук. Въпреки че има няколко изключения тук и там, това е главно толкова прост материал.

Въпреки това, с нарастващата загриженост за устойчивостта на околната среда, се предвижда да има увеличение на модерните и текстурирани дрехи за бебета. Модните дизайнери клонят повече към естествения текстил, въпреки че е малко вероятно да се откажат напълно от синтетичните материали. Модерно и функционално ще бъде основният приоритет в детската мода тази година. Детските дрехи ще варират от изискано кадифе и елегантен сатен до удобни плетива и деним.

 

Вечни модни тенденции

След като „останете вкъщи“ се превърна в мото за по-голямата част от 2020 г., детската мода тази година залага на създаването на топъл външен вид с някои класически пуловери. Всъщност ярко жълтите пуловери са сред най-популярните модни опции тази година.

Комфортът и удобството ще бъдат основната тема на линията дрехи за бебета и малки деца. Акцентът е поставен върху това да направим дрехите за бебета и малки деца удобни за сън, игра и други дейности.

Тази година са модерни дизайни, които са минималистични, многослойни, шарени и големи.

 

Постоянно променящи се тенденции в детската мода

Индустрията на облеклото за детска мода непрекъснато се разраства. В наши дни родителите-потребители все повече осъзнават, че има много по-голяма стойност от качествената колекция бебешки дрехи. На дрехите за бебета и малки деца вече не се гледа като на някакви временни предмети, които лесно се превъзхождат.

С нарастващата тенденция към екологична устойчивост и минимализъм, модните дизайнери също обръщат внимание на тези проблеми. В днешно време детските гардероби не само помагат за минимизиране на щетите върху околната среда, но също така подпомагат семейния бюджет.