Някои култури вярват, че в дълбините на необятния океан все по-често се появяват доказателства за приближаващ глобален катаклизъм.

Пример за това е един такъв скорошен улов. В Мексико група рибари са уловили кралска херинга в дълбините на морето. Тази гигантска риба живее на морското дъно и появата ѝ на повърхността се свързва с предстояща природна катастрофа.

New York Post съобщава, че морското чудовище е уловено миналия месец край бреговете на Синалоа, Мексико. Местните рибари били шокирани от улова си и публикували видеоклип с лошото предзнаменование в мрежата, където то има повече от 300 000 гледания, пише Блиц.

На публикуваните кадри се вижда как сребристото създание с огненооранжев кичур на главата и гръбна перка, пресичаща цялото му дълго тяло, се задъхва и се върти върху каросерията на кола, докато рибарите, които са го уловили, се смеят.

Потребителите на социалните мрежи бяха изумени, че рибарите са успели да уловят риба, която живее на дълбочина повече от 1 километър и рядко попада в рибарски мрежи.

Някои потребители припомниха, че появата на кралската херинга не вещае нищо добро за хората. Според тях скоро може да има земетресение или друго природно бедствие.

"Не е нужно да ми вярвате, но в Чили тази риба се приема за лошо предзнаменование", пише един от коментиращите.

Content Original Link:

https://fakti.bg/life/721675-ribari-uloviha-predvestnik-na-kraa-na-sveta-video