Камерата на наскоро пуснатия iPhone 14 Pro започва да вибрира и да издава тракащи звуци, ако потребителят се опита да направи снимка или видео с помощта на приложения на трети страни като TikTok, Snapchat и други. Twitter и Reddit са наводнени с многобройни потребителски оплаквания.

„Вчера получих новия си iPhone 14 Pro и периодично забелязвам трептене на камерата (под трепване имам предвид, че виждам и чувам как трепти) на Snapchat “, каза един потребител на топ "ябълковия" смартфон.

Изглежда, че споменатият проблем засяга само софтуерни продукти на трети страни, тъй като не се наблюдават вибрации при използване на стандартното приложение за камера на устройството. Това може да показва, че проблемът е софтуерен.

Вероятно приложенията на трети страни не са били готови за промените, които разработчиците са направили в новия iPhone 14 Pro. По-специално това може да се дължи на системата за оптична стабилизация на изображението от второ поколение.

Няма да можете сами да разрешите проблема с трептенето на камерата. Очевидно потребителите ще трябва да изчакат, докато разработчиците на засегнатите приложения пуснат съответната корекция.

Content Original Link:

https://fakti.bg/technozone/714508-nepriaten-defekt-v-novia-iphone-14-pro-video