Американската актриса Глен Клоуз, която трябваше да бъде председател на журито на 70-ия кинофестивал в Сан Себастиан, няма да може да участва заради "извънредна семейна ситуация", предаде Франс прес, като цитира организаторите.

Форумът ще се състои от 16 до 24 септември, допълва БТА.

"Глен Клоуз трябваше да отмени посещението си на фестивала в Сан Себастиан в последния момент заради спешен семеен случай", се казва в разпространено прессъобщение.

"Дълбоко съжалявам, че няма да мога да участвам... Извънредна семейна ситуация ме принуждава да си остана вкъщи", написа актрисата, която има осем номинации за наградата "Оскар". Тя поднася извиненията на "журито, фестивала, режисьори и публика", се казва в съобщение, цитирано от организаторите на кинофорума.

В отсъствието на Глен Клоуз журито ще бъде председателствано от аржентинския продуцент Матиас Мостейрин.

Международният филмов фестивал в Сан Себастиан се организира ежегодно от 1953 г. и се счита за един от най-престижните в Европа. Проявата няколко пъти се е превръщала в платформа за емблематични премиери в световното кино. В рамките на форума се състоя европейската премиера на "Междузвездни войни" и светът видя за първи път легендарния филм "Север-северозапад" (1959) на Алфред Хичкок.

Content Original Link:

https://fakti.bg/life/712854-glen-klouz-nama-da-moje-da-oglavi-jurito-na-kinofestivala-v-san-sebastian-zaradi-speshna-semeina-situacia