След като се радваше на дългогодишно господство като крал на стрийминга, Netflix се изправя пред предизвикателството за запазване на короната си. Стрийминг гигантът загуби близо 1 милион абонати между април и юли, тъй като все повече хора се отказват от услугата, предава БГНЕС.

Netflix заяви, че очаква ръстът на записванията да се възобнови по-късно тази година.

През април компанията съобщи за първата си загуба на абонати от 2011 г. насам - новина, която беше последвана от съкращаване на стотици работни места. Конкурентите ѝ оспорват нейното господство, а повишаването на цените се отрази негативно.

Загубите, отчетени във вторник, са най-големите в историята на фирмата, като най-голям брой съкращения през тримесечието са извършени в САЩ и Канада, следвани от Европа.

Гай Бисън, изпълнителен директор на Ampere Analysis, заяви, че е "неизбежно" Netflix да започне да разхлабва хватката си на пазара.

"Когато си лидер, има само една посока, в която да вървиш, особено когато се появи голяма конкуренция, каквато Netflix наблюдава през последните няколко години", каза той.

Това е рязка промяна за Netflix, която се радваше на години на привидно неудържим растеж, след като направи революция в начина, по който хората по света консумират развлечения.

Content Original Link:

https://fakti.bg/life/697945-netflix-zagubi-oshte-milion-abonati