Пъпът е свещено място в нашето тяло. Не само защото чрез него сме били свързани с майката в утробата. Тук се пресичат всички енергийни канали. Поради това нанасянето на лечебно масло в тази област, винаги е ефективно. Ще ви посочим пет причини да си капвате масла в пъпа, но не трябва да забравяте, че етеричните масла задължително трябва да се добавят към масла-носители (сусам, кайсия, авокадо, масло от гроздови семки).

Отстраняване на мръсотията

Поради трудната си достъпност в областта на пъпа живеят много бактерии. Учените са изчислили, че са около 1400. При нормален имунитет те са безвредни, но все пак всеки би искал да е чист. Тук на помощ идват маслата. Потопете памучен тампон в масло от жожоба или масло от гроздови семки и изтърквайте с него пъпа си, преди душа или ваната. Така лесно ще отстраните натрупаната мръсотия, пише zdrave.to.

Подобрява храносмилането

Невероятно, но факт: капването на масла в пъпа помага на храносмилането. При диария или хранително отравяне, гадене и подуване, разредете няколко капки етерично масло от мента или джинджифил с носещо масло и капнете няколко капки от него в пъпа. Това ще облекчи болката и дискомфорта.

Намалява менструалната болка

Ако по време на цикъла ви измъчва болка, капнете няколко капки етерично масло от мента, кипарис, градински чай и джинджифил в пъпа. Полежете известно време по гръб с тази смес, докато спазмите намалеят.

Увеличава плодовитостта

Редовното използване на масла в пъпчето увеличава плодовитостта както при мъжете, така и при жените. А това, в общи линии, не е изненадващо, защото пъпът е първата ни връзка с майката и живота. Подгответе си смес от масло-носител и етерично масло от градински чай. Тя действа релаксиращо, повлиява положително качеството на сперматозоидите и регулира хормоните и менструалния цикъл - следователно, увеличава шансовете за зачеване.

Балансиране на чакрата свадхистхана

В аюрведа чакрата свадхистхана е основният източник на енергия и въображение. Тук се раждат мечтите, фантазиите и целите. За да балансирате тази чакра, използвайте рапично масло. Капнете малко количество от него в пъпа и леко масажирайте. За да подобрите ефекта, можете да добавите етерични масла от сандалово дърво, розово дърво и иланг-иланг. Правете си такъв лек масаж веднъж седмично, за да подпомогнете творческото си начало.

Content Original Link:

https://fakti.bg/zdrave/690965-zashto-da-si-kapvame-maslo-v-papa