От гледна точка на лекарите, "биреният корем" е коремен тип затлъстяване, когато мастната тъкан се натрупва в областта на талията, каза в интервю Андрей Демин, професор, кандидат на медицински науки, президент на Руската асоциация за обществено здраве.

Има такова всекидневно понятие - "бирено коремче". Научно казано, това се нарича абдоминален тип затлъстяване.

При него отлагането на мазнини се случва предимно в областта на талията. Това е много неблагоприятно явление, свързано е с големи рискове за здравето и живота”, предупреди той.

"Обикновено абдоминалният тип затлъстяване се развива при мъжете поради специалната култура на пиене на бира", допълни лекарят.

"Появата на този вид затлъстяване при мъже, пристрастени към алкохола, се дължи на факта, че имаме култура, в която хората пият и ядат, седнали пред телевизора. В същото време калориите не се консумират и хората формират грешен стереотип на поведение", обясни Андрей Демин.

Ключът към премахването на "бирения корем" е частичният или пълен отказ от бира, казва лекарят. По думите му, когато човек спре да пие тази напитка, той намира сили да започне да се движи и да „изгори” натрупаните килограми, пише zdrave.to.

Докато човек пие бира, той постепенно отпуска. В това състояние той не иска да се движи. Това е много лошо състояние. Ако изключите бирата от диетата си, тогава няма да има риск от развитие на алкохолна зависимост, няма да има толкова висок апетит и ще имате сили да бъдете по-активни. Ключът към решаването на проблема с "бирения корем" е отхвърлянето на този вид алкохол, заяви Андрей Демин.

Според лекаря е по-добре да спрете да пиете всякакъв вид алкохол, това ще помогне за удължаване на живота и подобряване на качеството му.

Content Original Link:

https://fakti.bg/zdrave/683314-specialist-razkri-kak-da-se-otarvem-ot-birenoto-koremche