Точно две години след премиерата на iPhone SE2, Apple представи и третото поколение на бюджетния смартфон, който не се отличава значително на външен вид от своя предшественик. Устройството е запазило дизайн, познат ни още от iPhone 7 с черна предна част и традиционния Home бутон и стъклена задна част с отвор за камерата в горния ъгъл.

Устройството се предлага в черен, бял и червен цвят.

Промените са съсредоточени върху хардуера на iPhone SE3, където можем да открием новия процесор на Apple A15, както и модул за 5G свързаност. Камерата е с 12MP сензор с нова Deep Fusion технология и поддръжка на Photographic styles, заимствани от iPhone 13. Предната камера остава същата като при второто поколение с резолюция от 7MP.

 

Екранът е добре познатият 4.7-инчов LCD панел с класическо съотношение 16:9. Промяна има при използваните материали, като от Apple обещават те да са значително по-издръжливи от тези при предшествениците.

Мястото за съхранение започва от малките по днешните стандарти 64GB. Цените на iPhone SE3 започват от 429 долара в САЩ, което е с 30 долара или около 50лв повече от тези на предишното поколение. Първите поръчки ше се приемат на 11 март, а доставките започват на 18 март.

 

Заедно с новите устройства, Apple показа и специална версия на iPhone 13 и 13 Pro в зелен цвят. Смартфоните не се отличават с нищо освен цвета си от стандартните iPhone-и, които видяхме през изминалата година и запазват техните характериститки.

Content Original Link:

https://fakti.bg/technozone/659771-apple-predstavi-novia-iphone