Голямата плажна ивица на Турция и нейните природни красоти не са тайна за никога. Затова в силния туристически сезон, когато повечето популярни курорти се пукат по шевовете, а летните партита са в разгара си, много хора искат да избягат на някое по-тихо местенце поне за ден и да открият плаж, който да е само за тях.

Турция има много красиви и известни плажове, но и има и такива, които са почти неизвестни за масовия турист.

Вижте пет страхотни тайни места за плаж на Турската Ривиера.

Датча

 

Много дълго време дългият извиващ се път по продълговатия полуостров бил толкова лош, че Датча на практика бил недостъпен за всички, освен за хората с яхти. По тази причина той се е запазил непокътнат.

Все още най-лесният и бързият начин да стигнете до него е като се качите на кораб от Бодрум, който да ви прекара през залива. Но можете и да поемете по живописния път през маслинови горички и борови планини, чиято дължина е 32 км от Мармарис.

Очарователният град Ески Датча (Стара Датча) е осъвременен през последните години с шикозни барове, ресторанти и бутикови хотели, а крайбрежието има прекрасни заливи. Един от най-прелестните е Овабюкю, разположен сред зелен пейзаж, пише telegraph.co.uk.

Селимие

 

Най-непринуденият курорт на полуостров Бозбурун на запад от Мармарис няма голям хотел, тематични кръчми и усещане за 21-и век. Това бивше рибарско селище е разположено на залив, спокоен като огледало, с няколко къщи с керемидени покриви на прашни улици.

Нощният живот тук означава чаша анасонова ракия, след като сте посетили някой ресторан, и разходка на лунна светлина до леглото. Ако не искате да правите нищо друго, освен да ставате късно, да се печете на приказни плажове, да ядете и четете, сте на правилното място. Най-красивият плаж в региона е Кумлублюк.

Орхание

 

Плавният полуостров Бозбурун, който се издава към морето на мястото, където Егейско море среща Средиземно, е една някак пренебрегвана част от Турция, въпреки че не е далече от Мармарис и Бодрум. Той е рай за любителите на морето със своите заспали рибарски селца и красиви спокойни плажове.

Можете да плувате в Орхание – приказен залив с изумридено синя вода и една любопитна ивица пясък точно под повърхността на водата, където ще изглежда сякаш ходите по вода. След това можете да разпуснете върху хамак в задната част на плажа.

Чирали

 

Чирали би могъл да е огромен курорт. Неговият 3,2-километров плаж с фин пясък е вклинен между скалисти разклонения. Напълно готов да бъде комерсиализиран. Но тъй като тук главоглавите костенурки снасят яйцата си тук, застрояването е забранено.

По тази причина днес Чирали е един спокоен семеен курорт, който сякаш е много далеч от шумната Анталия, макар да е само на един час. Тук почти няма коли, има много зеленина от цитрусови и нарови дървета. Чирали е място, където да се събудите в хотела, да отидете на плаж, на ресторант, да повторите.

Кабак

 

В Кабак няма кой знае какво. Което е чудесно. Докато ежедневни морски таксита превозват туристи на еднодневни екскурзии от Фетхие до Долината на пеперудите, Кабак, който е следващият залив на юг, запазва автентичната си атмосфера. Тръстикови чадъри хвърлят сянка на плажа, няколко кафенета продават домашна храна, местата за настаняване са скромни и приятни. Това е всичко.

Достъпът е по черен път. Можете да се спазарите с таксиджия в Олюдениз да ви докара. По-интересно е да ходите пеша по ликийския път от Долината на пеперудите. След около три часа тълпите изчезват, а природата настъпва. А след това ви предстои да се потопите в небесносини води, пише сайтът pochivka.blitz.bg.

Content Original Link:

https://fakti.bg/life/659737-5-taini-plaja-v-turcia