Вече от доста време знаем, че се подготвят цели два проекта, които ще се фокусират върху Елизабет Холмс, компанията ѝ Theranos и измамата за милиарди, която се случи само преди няколко години.

В единия вариант в ролята на Холмс трябва да видим Дженифър Лорънс, но покрай бременността на актрисата все още не е ясно кога изобщо ще започнат снимките. Пълна мъгла е и кога евентуално ще видим филма.

Във втория случай чакането е към своя край. В The Dropout в ролята на Елизабет Холмс ще видим Аманда Сейфрид, а сериалът ще ни покаже как Холмс е мислела, че може да промени света на науката и да изобрети машина, която само с една капка кръв да прави десетки изследвания.

Много сме любопитни и за двата проекта, като за The Dropout вече имаме и представа какво да очакваме, защото беше пуснат трейлър. Сериалът, базиран на подкаст със същото име, е продуциран от Hulu и ще бъде пуснат на 3 март.

Ще бъде интересно да видим как само с една идея Холмс успява да направи така, че компанията ѝ Theranos да бъде оценена на 9 милиарда долара. И то без дори реално да има продукт. Едно разследване на Wall Street Journal обаче показва каква точно е измамата за милиарди.  http://dnesplus.bg