В началото на месец ноември предстои да излезе новият албум Voyage на шведската група ABBA, чиито песни се пеят от поколения наред вече 40 години. И в това няма нищо случайно, защото винаги са били изключително креативни, не само добри музиканти. Именно иновативният им подход навремето обаче им създава и известни проблеми.

Звездната четворка Агнета Фелтскуг, Бьорн Улвеус, Бени Андершон и Ани-Фрид Люнгста пробиват на световната музикална сцена, въпреки критиките от страна на някои по-консервативни техни колеги родната им Швеция.

Със сигурност са се изправили пред куп неприятности, за които чак сега споделя вокалистът и китарист Бьорн Улвеус, който създава ABBA през 1972 г.

В интервю за вестник Guardian Бьорн Улвеус твърди, че групата им не е била на особена почит в страната им, особено от по-закостенелите в музикалната гилдия. Направо ги смятали "врагове", както самият той казва.

"Лично аз не обърнах внимание - това бяха пълни глупости за мен, въпреки че ни мразеха. Защото получихме толкова много отклик от целия свят. Още в началото имахме съвременни колеги, които харесваха това, което правим", цитират музиканта от FOX28.  И вероятно е било точно така, защото и при създаването на предстоящия им албум Voyage те отново не са се поддали на външни влияния и просто са дали най-доброто от себе си. Самият Бьорн, докато е писал песните, просто е вкарал някои свои мисли от последните 40 години, както и малко повече дълбочина, която по естествен път идва с възрастта.  http://dnesplus.bg