Със зачестилите полети до Космоса и идеите за колонизиране на Марс, няма как все повече да не се питаме вечния въпрос: има ли живот извън нашата планета?

Няма как да знаем дали ще получим отговор на този въпрос някога, но пък теориите са много. Един от любимите ни сериали - "Проект Синя книга", се задълбава именно в тази тема.

Може и да е сериал, може и да има драматизация, но реално е базиран на съвсем истински свръхсекретен проект на американските военновъздушни сили.

Професор Алън Хайнек (Ейдън Гилън) и капитан Майкъл Куин са нагърбени със задачата да разследват и обяснят някой от десетките сигнали от граждани, които твърдят, че са видели НЛО.

Целта на правителството е по-скоро всичко да бъде потулено и хората успокоени, но Хайнек и Куин търсят само и единствено истината. Във втория сезон на сериала отново има цял куп мистериозни загадки, които преплитат в себе си си действителни исторически събития и конспиративни теории.

Като например случаят Розуел, където фермер твърди, че е открил отломки от извънземен кораб. Или пък какво точно се крие в небезизвестната Зона 51.

Тези и още мистерии ще можем да си припомним във втория сезон на "Проект Синя книга". Той ще бъде излъчван от 22 октомври от 20:30 ч. всяка делнична вечер по  Bulgaria ON AIR.  http://dnesplus.bg