Американската корпорация за финансови услуги "Fidelity Investments" проведе поручване, което показа, че основната цел на хората отвъд океана, които желаят да подобрят финансите си е да спестяват повече. В същото време повече от две трети от американците посочват, че имат финансови затруднения, а други 45 на сто пък намаляват разходите си в опит да се справят.

Оказва се обаче, че човек може да направи съвсм малки финансови изменения, които няма да са твърде объркващи за него и да подобри значително финансовото си състояние. От Yahoo Finance описват трите най-добри финансови съвета на милиардерите, извадени от интервюта на милардери, свързани с тяхното богатство и с начина им на мислене за парите.

1. Измислете си собствени правила, когато пазарувате

Когато пазарувате без предварителен план, то лесно може да похарчите повече пари, отколкото трябва. Затова е добре да измислите правила, които да следвате всеки път, когато пазарувате. Ето няколко от експертът по финансови услуги и шеф на "MoneyNerd" - Скот Нелсън:

  • Изчакайте седмица и вижте дали все още искате стоката
  • Всеки път, когато купувате нещо, продавайте друго
  • Вземете назаем от друг
  • Изчакайте намаленията
  • Изградете си го сами

2.Вижте къде другаде отиват парите ви, освен за сметки

Ако знаете, че би трябвало да можете да спестяване, но все пак в края на всеки месец сте без пари, то е време да разберете за какво ги харчите. Един от съветите на милиардерите е да прекарвате по седмица всеки месец, в която да седнете и да помислите за какво сте харчили повече през последните 30 дни.

3.Променете мисленето си за парите

Проучете какво мислите за парите, особено когато пазарувате. Замислете се не колко струва дадена стока, а колко време трябва да работите, за да си я позволите.  http://dnesplus.bg