Около 25 на сто от децата в Израел са станали по-агресивни и избухливи по време на пандемията в сравнение с предишните години, установи изследване, цитирано от в. "Таймс ъв Израел".

Учени от Еврейския университет в Ерусалим, университета на Хайфа и университета "Райхман" в Херцлия са установили, че всяко четвърто дете под 16 години в резултат на пандемията проявява повече насилие, предаде БТА.

Децата под 6 години също изпитват повече стрес от обичайното (38 на сто). Близо 43 на сто от децата прекарват повече време пред екраните и 36 на сто хапват сладко повече от обичайното.

Почти половината (45 на сто) от израелчетата под 6 години са потърсили помощ от родителите си, за да установят отново връзка с приятелите си след продължителните карантини и онлайн обучението през миналата година. Близо 37 на сто са имали повече затруднения с ученето, отколкото преди пандемията. А 34 на сто от децата са имали нужда от емоционална подкрепа.

При по-големите деца и тийнейджърите 83 на сто са се пристрастили към екраните на различни устройства по време на пандемията. Всеки четвърти тийнейджър консумира повече алкохол от обичайното и 47 на сто от тях проявяват повече агресия.   http://dnesplus.bg