Миналият месец от космическата компания Blue Origin обявиха, че планират да извършат първия си пътнически полет на 20 юли. А сега разбираме, че на борда му ще има и един много специален пътник.

"Още от петгодишен си мечтая да полетя в Космоса. На 20 юли ще предприема това пътуване заедно с брат ми. Най-великото приключение с моя най-добър приятел", написа Джеф Безос в профила си в Instagram вчера, 7 юни.

Милиардерът публикува и кратко видео, от което разбираме, че той е отправил доста неочаквана покана към брат си Марк да полети с него в Космоса, на която последният просто не е могъл да откаже. 

"Да видиш Земята от Космоса те променя, променя връзката ти с планетата", казва предприемачът, видимо развълнуван от предстоящото пътуване с New Shepard.

Компания на Безос и брат му на борда на специалната капсула, прикачена за совалката, ще прави и победителят от търга, който ще приключи на 12 юни. Засега най-високата предложена цена за билет за първия пътнически полет до Космоса, е 2.8 милиона долара, предава CNBC. 

Джеф Безос основава Blue Origin през 2000 г. чрез продажба на акции от сайта си за онлайн търговия Amazon. А 21 години по-късно благодарение на тази инвестиция ще успее да сбъдне детската си мечта и да даде начало на нова ера на пътуването в Космоса.

Датата 20 юли надали е избрана случайно, защото именно тогава ще се навършат 52 години от кацането на Аполо 11 на Луната.  http://dnesplus.bg