Още преди да започне участието си в Ролан Гарос, Наоми Осака се показа като бунтар, заявявайки че няма да дава изявления след мачовете си, за да предпази психическото си здраве.

Още тогава беше ясно, че ако тенисистката наистина го направи, това ще ѝ коства пари - според правилата участниците в Ролан Гарос са задължени да дават интервюта и пресконференции след срещите си. Явно на Оскака ѝ пука повече за това как се чувства.

В първия си мач от турнира бившата номер едно при жените победи Патриция Тиг от Румнъния, като дори не даде сет на опонентката си. И речено-сторено. След мача Наоми Осака отказа да говори пред медиите.

За това си решение от Ролан Гарос я глобиха с 15 000 долара, като излязоха с изявлението, че са се опитали да се свържат с японката, за да разберат позицията ѝ, но това така и не се е случило. Разбира се, надяват се, че Осака ще промени решението си, пише People.

Ако обаче остане вярна на принципите си, наказанията за нея ще станат доста по-сурови. От изключване от турнира до наказания и за други турнири от Големия шлем. А най-лошото за нея е, че не среща подкрепа от по-голямата част от колегите си.

Следващият мач на Наоми Осака трябва да се изиграе в сряда, когато ще се изправи срещу друга румънка - Ана Богдан. А дали отново ще запази мълчание, предстои да разберем.

Иначе, след победата си Осака написа в Twitter, че гневът е липса на разбиране, а промените карат хората да се чувстват некомфортно. Можем само да гадаем към кой са насочени тези думи, но пък май не е и много трудно да се сетим...  http://dnesplus.bg