Софийският градски съд реши окончателно прокурорският син Васил Михайлов да бъде пуснат от ареста с по-лека мярка за неотклонение "домашен арест", научи bTV.

Решението е взето днес на заседание при закрити врата.

Михайлов ще бъде следен дали нарушава мярката си чрез проследяваща гривна. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

"Тройният съдебен състав прие, че продължава да е налице обоснованото предположение, че е автор на престъплението, за което е подсъдим по НОХД № 1059/2023 в Софийски районен съд. Но поради дългия период на задържане, който вече е повече от 1 година, реалната опасност от извършване на престъпление е с намалял интензитет", съобщават от СГС.

От съда допълват, че подсъдимият е на млада възраст и с чисто съдебно минало, има и установени по делото самоличност и адрес.

„Съдът счита, че следва да се намери точният баланс между преследваните от закона цели и правата на подсъдимото лице, още повече, че мярката за неотклонение "домашен арест" се контролира чрез средствата за електронно наблюдение“, пише в определението.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/801173-okonchatelno-prokurorskiat-sin-vasil-mihailov-e-s-po-leka-marka-za-neotklonenie-domashen-arest

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares