Скандалът с различните данъчни ставки за такса смет продължава да тресе сериозно община Перник. Преди повече от година кметът Станислав Владимиров въведе нова данъчна политика, при която по-скъпите райони плащат по-малко от по-бедните.

Така живущите в Студена, Драгичево и Кладнициа (включително тузарското селище Делта Хил) плащат по 0,8 промила такса смет, а жителите на останалите 16 села около града плащат по цели 18 промила такса смет.

Разликата е колосална.

Въпросът за пореден път бе повдигнат на сесията на общинския съвет в Перник вчера. В зала се разрази лют спор защо бедните да плащат повече от богатите. Председателят на групата съветници на БСП Кирил Леонов за шесто поредно заседание поиска да се гласува за уедняквяване на таксите за всички перничани, което е справедливата политика. Кметът Владимиров обаче категорично отказа да има обща такса смет за всички.

Според него няма проблем т.нар. милионерски села да плащат по-малко, а бедните в пъти повече. Владимиров бе подкрепен от съветниците на ГЕРБ в общинския съвет, с които е в местна неформална коалиция. Напрежението по този въпрос не стихва и се очаква на следващата сесия през август нещата да ескалират още повече.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/801190-skandal-za-taksa-smet-v-pernik-spored-danachnata-politika-na-obshtinata-po-skapite-raioni-plashtat-po-malko-ot-po-bednite

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares