Партия "Единение" ще участва в местните избори и ще се бори с феодалния модел. Това заяви на брифинг в НДК Иван Христанов, лидер на партията, чието учредително събрание е днес, съобщи БТА.

Иван Христанов, бивш депутат от "Продължаваме промяната" (ПП) заяви, че през последните 33 години на преход политическата каста използва разделението като основен инструмент за печелене на политическо влияние.

По думите на Христанов националните политики биват загърбени, никой не формулира национална мечта, имаме оттегляне на хората от политическия процес, много от тях напускат България. Два милиона души не гласуват, а на последните избори над 108 хиляди души предпочетоха да кажат, че не подкрепят никого, добави той.

Единението на българския народ е пътят напред. Не бива от устата на политици да излиза реч на омразата и разделението, на насилието, каза Христанов. Не бива, когато някой иска да постигне своите тясно партийни цели, да го прави за сметка на обиждане на избирателите на останалите партии, заяви лидерът на новата партия. Той предлага политика на зряло поведение, насочена към основните приоритети на България - култура, образование, наука, национална сигурност.

Относно местните избори Иван Христанов изрази надежда съдебната регистрация на "Единение" да бъде факт. "Докато в София този модел не е много застъпен, в малките населени места той представлява истински проблем на суверенитета и свободата", заяви Христанов. "Единение" фокусира своите усилия към подкрепа на компетентни и добри кандидати в средните и малките населени места, включително с коалиции на местно ниво. Нашата ориентация е ясна – работим за реформи в България, така че всички реформаторски сили, които изповядват истински ценности, ще срещнат нашата подкрепа.

Христанов каза, че "Единение" ще издига и собствени кандидати за местните избори в населените места с ясно изразен феодален вот. Самият Христанов каза, че няма да се кандидатира за участие в местните избори. Той подчерта, че ще продължава да бъде лидер на партията и да отговаря за нейното ценностно и морално издигане, за развитието на националните структури. Ние дълбоко вярваме, че без национални структури няма бъдеще за истинска, зряла партия, каза Христанов.

На въпрос на БТА ще издигат ли собствен кандидат за кмет на София Христанов каза: "За момента не можем да споделим тази информация".

"Самият факт, че продължих политическия си път като част от ПП подсказва, че именно в тези реформаторски усилия и ние вярваме", каза лидерът в отговор на въпрос ще търсят ли взаимодействие с "Продължаваме промяната". "Там където ние можем да излъчим кандидати и те (ПП) не могат да представят такива, ние очакваме подкрепа, там където ние не можем да представим кандидати, а те излъчват, можем да водим разговори за взаимна помощ", каза Христанов.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/797518-ivan-hristanov-partia-edinenie-shte-se-bori-s-feodalnia-model

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares