Бойко Борисов е одобряван от 24% от българите. С 23 на сто одобрение след него е Слави Трифонов. Процентите на Кирил Петков и Асен Василев са към 18,5%, което означава, че сред избирателите на ПП-ДБ има такива, които не одобряват и единия, и другия. Това каза за аудиокаста "Това е България" на Радио "Фокус" Лидия Йорданова, собственик и управител на агенция "Екзакта Рисърч Груп“.

Тя уточни, че рейтингът на Петков и Василев е малко по-нисък от електоралната тежест на ПП-ДБ.

"Христо Иванов повишава значително своите позиции. Той е политикът, който в най-голяма степен повишава рейтинга си от периода преди парламентарния вот на 2 април. В момента го одобряват между 17-18% от българите. Това е дял, който съизмерен с предполагаемия дял на ДБ е доста по-висок. Т.е. той печели, получава бонус, разширява влияние от коалицията, в която е една от водещите фигури. Костадин Костадинов е след него с 16%, Корнелия Нинова има 12% и съвсем традиционно, в края на скалата са Мустафа Карадайъ и Атанас Атанасов. Мога да кажа, че най-одобрявани от своите партии са Костадин Костадинов, Бойко Борисов, Слави Трифонов и Корнелия Нинова - колкото и на някои хора да им се вижда странно. Какъвто и да ѝ е електоратът като обем тези проценти, които тя получава в нашето изследване, като електорален дял - 90% от тях я одобряват", уточни социологът.

Всеки, който тръгва да си прави планове за превземане на БСП трябва да е наясно, че в този екип и партиен състав, с този електорат, Нинова държи контрол над 90% от хората. Това не е лека задача, категорична бе Лидия Йорданова.

Вероятност от предсрочни парламентарни избори съществува, защото политиците смятат, че това е станало като рефлекс на хората, уточни социологът.

"Но ми се струва, че този път всички те искат да извлекат полза от възможността да управляват - мирно, нормално, редовно, а и хората няма да понесат повече експерименти", каза Лидия Йорданова.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/794782-lidia-iordanova-borisov-e-odobravan-ot-24-ot-horata-sled-nego-e-slavi-trifonov-s-23-na-sto

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares