Политологът Калоян Методиев смята,че двигателите на смяната на главния прокурор са ГЕРБ и ДПС. Радев е координатор на входа и изхода на процеса - на входа чрез т.нар. крумчови закони и на изхода като екзекутор на Гешев, с което спаси Борисов от "Барселонагейт". ПП-ДБ са абсолютните съучастници в този процес.

Особено ДБ, които съществуваха заради тази реформа. Зарков и Славов бяха сервитьорите във ВСС. Това коментира той на страницата си във Фейсбук.

Ето и целия текст на Методиев:

Започна масово прехвърляне на отговорност за избора на Сарафов за, уж, временен главен прокурор. От разхвърляне на димки и взаимни обвинения се обърква цялото общество. Хронологията би трябвало да е ясна. Двигателите на смяната на главния прокурор бяха ГЕРБ и ДПС. Радев беше координатор на входа и изхода на процеса - на входа чрез т.нар. крумчови закони и на изхода като екзекутор на Гешев, с което спаси Борисов от Барселонагейт. ПП-ДБ са абсолютните съучастници в този процес. Особено ДБ, които съществуваха заради тази реформа. Зарков и Славов бяха сервитьорите във ВСС. ВСС пък блесна в целия си блясък пред цяла България, а положителното е, че за първи път така масово се видя нивото му. С дружни усилия участниците стопираха всякакви опити за разгръщане на операция "Чисти ръце" и я пренасочиха към операция "Реставрация". Останалото са нюанси. Прехвърлянето на вина в момента няма да помогне за излизане от кризисната ситуация. Нито комисии, обсъждания и всякакви други форми за замитане. Така изброените да си носят отговорността.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/791795-kaloan-metodiev-dvigatelite-na-smanata-na-geshev-baha-gerb-i-dps-radev-beshe-koordinator-na-vhoda-i-izhoda-na-procesa

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares