Почнали са разговори между “Изправи се! Мутри вън” и хората на Слави, разказа новият избраник

Хасковският бизнесмен Минко Ангелов, който бе сочен за председател на партия “Нова България” и вероятен политически проект на президента Румен Радев, вече е депутат, но от “Изправи се! Мутри вън!” на Мая Манолова и “отровното трио”.

Името на Ангелов изскочи при разследване на “24 часа” кой е лидер на “Нова България”. Все още според съдебните регистри това трябва да е Петър Чолаков. Според него обаче още през септември 2020 г. на поста бил избран Ангелов.

“Питах Петър Чолаков защо мен е посочил за председател. Той обясни, че е станало някакво недоразумение.

Казах му, че не бива така да се прехвърля към мен. Той се съгласи. Каза, че имали някакви намерения, но не са говорили с мен. Така не се случват нещата. Все още Петър си е председател”, обясни във вторник пред “24 часа” новоизбраният депутат от “Изправи се! Мутри вън”.

Минко Ангелов твърди, че не членува в партия, а е избран от гражданската квота за Хасково, където бе водач на листата. Поканата му била отправена от Мая Манолова, Татяна Дончева и адвоката от триото Николай Хаджигенов.

“С Мая Манолова се познаваме от летните протести миналата година. От там се познавам и с Хаджигенов и с Бабикян. С Таня Дончева се познавам от доста по-рано покрай нейното “Движение 21”. Нейни представители са идвали при мен не за партийни ангажименти, а по разговори да им се подпомага по избори”, каза още Ангелов. Той бе областен управител на Хасково до 2017 г.

Новият депутат е бизнесмен и от 1993 г. има фирма за търговия с компютърна техника в града. Често политически лица са го търсили за финансова помощ, твърди той.

“Изправи се! Мутри вън!” вече е водила разговори с “Има такъв народ” на Слави Трифонов след изборите, каза още Ангелов, но обясни, че не е запознат с детайли. Като втора сила ИТН трябва да получи мандат за съставяне на правителство, ако ГЕРБ не успее. От партията на Трифонов, коалицията на Манолова и “Демократична България” неколкократно заявяваха, че са готови да се коалират.

ДБ обаче все още не са влезли в преговори с хората на Трифонов, обясни пред националното радио бъдещия депутат на обединението Атанас Славов.

“Ще се боря за по-добри условия за българските предприемачи. Също така да се създаде добра бизнес среда за наши и чужди инвеститори”, посочи целите си като депутат Минко Ангелов. Той напомни, че Манолова първа подкрепи Румен Радев за втори мандат, след като през февруари той обяви кандидатурата си.   http://dnesplus.bg

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares