Има оперативни данни, че бившият шеф на Столичното следствие Петър Петров - Еврото е напуснал България през Турция, откъдето се е отправил към Обединените арабски емирства с детето си, разкри БНТ.

Обществената телевизия е научила новината от свои източници. В момента се проверява се дали данните отговарят на действителността и как Петров е извел детето от страната без пълномощно от майка му.

Припомняме, че след акция на прокуратурата и ГДБОП миналата седмица Петър Петров беше обявен за общодържавно издирване. Повдигнато му е и обвинение за принуда, заплахи и използване на специално техническо средство без разрешение. Името на бившия следовател нашумя след като разследване на Антикорупционния фонд го посочи като главно действащо лице в аферата "Осемте джуджета". Миналата седмица след акцията на ГДБОП бившата му съпруга Любена Петрова и майка на детето му заяви в интервю пред АКФ, че магистрати и полицаи са получавали пари във вече бившия ресторант "Осемте джуджета". В интервюто тя определя случващото се в ресторанта като тържище на бъдеще - и кариерно, и финансово.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/787991-operativni-danni-socheli-che-petar-petrov-evroto-s-deteto-si-e-v-oae

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares