Очаква ни трудно съставяне на кабинет, според вицепрезидентът

„Това, че определени политици имат страх и комплекс от личността на Румен Радев си остава за тяхна сметка“.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на въпрос как би коментирала твърденията на премиера, че не иска да бъде разделител, а ще предложи друг за поста министър-председател. Йотова допълни, че думите на Борисов нямат значение към днешна дата. Тя и вчера слушала различни политици, че не искат да бъдат разделители, а обединители, но в крайна сметка хората казали какво мислят за тях - по-малко от 1/3 от броя на гласувалите българи.

„Оттук нататък най-добре се проверява в изборите - ще видим каква ще бъде нашата съдба за избори за президент. Тогава българите ще дадат най-добра оценка - кой е обединител и кой е разделител“, категорична бе тя.

Вицепрезидентът изрази надежда да има стабилно правителство и призна, че то ще се формира трудно. 

Готово ли е президентството с вариант да състави служебен кабинет, ако 45-тото Народно събрание не излъчи редовно правителство?

„Очевидно, като всяка една сериозна институция, ние сме готови за всеки един вариант. Не можем да си позволим да оставим страната, която се намира в толкова тежка криза, в един вакуум, било то политически, институционален и във всяко едно друго отношение“, каза Йотова.  http://dnesplus.bg

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares