"От вчера следобед един дрон обикаля и влиза в терасата ми. Жилището е собственост на родителите на съпругата ми", разкри пред БНТ в "Денят започва" зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров.

Тоj обясни тази сутрин при какво условие ще предложи оставката си, която вчера бе поискана от неговия началник и заместник главен прокурор Борислав Сарафов.

Тодоров има свое обяснение за сътресенията по върховете на държавното обвинение.

"Израелският специалист, който беше на местопроизшестието за кратко време изложи становището си и аз му имам доверие. Пред вас казвам, че ако експертизата установи друго, ще си подам оставката. Според становището на този човек е използван някакъв вид взрив за военни цели, изстрелва осколки с голяма скорост и голям поразяващ ефект", обясни Ясен Тодоров.

"Всичките ми медийни изяви на 2 и 3 май след атентата срещу Иван Гешев са съгласувани изцяло с Борислав Сарафов", обясни още той.

Това, което той е казал на 2 и 3 май е било изцяло съгласувано с пресцентъра на МВР и със самия Борислав Сарафов. Даже Сарафов обяснил на останалите заместник-директори и на говорителя на националното следствие, че от един момент нататък само аз Тодоров комуникирам с медиите".

Тодоров заяви, че единствено е потвърдил казаното от Сарафов в деня на инцидента - че взривното устройство е направено, за да убива хора. Потвърди и за присъствието на израелския експерт.

Той не коментира подробности около разследването, защото няма право.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/782404-ot-ponedelnik-dron-sledal-zamestnik-direktora-na-sledstvieto

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares