Никой не е предполагал, че ще има такава динамика в страната след взрива и опита за атентат срещу главния прокурор, но след пресконференцията самият той отвори прозореца и се видя истината за опита за оставката му и всичко като действия от страна на Сарафов. Това каза Цветан Цветанов председател на Републиканци за България в „Алтернативата“.

„Вярвам повече на Гешев отколкото на Борисов – можем да предположим, че всичко описано се е повтаряло във времето с други подобни случаи, например Апартаментгейт“, заяви Цветанов. „Не съм човек, който ще позволи някой да се забавлява с мен и затова предпочетох да напусна. Не знам как се чувстват колегите, останали в парламентарната група. Тези, които в момента представляват публично ГЕРБ, не са били никога в ГЕРБ, а винаги в опозиция. Сега са най-верните стожери на Борисовия модел“, добави политикът. Той попита къде са стойностните и качествени кандидати за кметове и народни представители, които са били в ГЕРБ от самото ѝ създаване? „Всичко беше опорочено и стана конформистко. В последните 4-5 години ГЕРБ от най-желаната партия стана най-мразеният и нежелан партньор“, каза Цветанов. „Забележете, шефката на ПГ на ГЕРБ не е знаела за изявлението на Габриел за искането за оставка на главния прокурор. Тя има добри качества, но притеснението ми е, че Борисов просто ще я похарчи“, изрази мнение Цветан Цветанов. По думите му ако сметнем математическия сбор, на Габриел ѝ остава да получи подкрепа само от ГЕРБ, ДПС и ИТН, но гласовете не стигат.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/782406-cvetan-cvetanov-za-4-5-godini-gerb-ot-nai-jelanata-partia-stana-nai-mrazeniat-i-nejelan-partnyor

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares