ГЕРБ трябва да си направи сметка за местните избори. Може да загуби, ако направи коалиция с ДПС. Почти сигурен съм, че ДПС ще поиска толкова много, че на ГЕРБ ще им е трудно да го преглътнат. Ще дам пример с две ресурсни министерства - Министерство на земеделието и регионалното министерство.

Ако това се случи трябва да светне червената лампичка. Това каза в студиото на БНТ политологът Георги Киряков. Той допълни, че правителството, независимо какво е, ще изпълнява волята на този парламент. По думите му експертният кабинет ще зависи от мнозинството в парламента.

Според Киряков е важно как ще се разпределят министерските постове между партиите, които биха подкрепили кабинета "Габриел", съобщават от novini.bg.

ГЕРБ предложи всичко възможно. Изговориха се много неща, които са интересни като варианти. Единствената формула, която виждам като успешна, е експертен кабинет с широка политическа подкрепа. Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов.

По думите му ПП-ДБ са наясно, че са антиГЕРБ в парламента. И добави, че е достойно, че не променят позицията си по отношение да не подкрепят правителство на ГЕРБ.

Ако едно експертно правителство с ясна програма успее да генерира подкрепа, успее да я запази е възможно да продължи повече от една година, подчерта политологът Любомир Стефанов.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/782002-georgi-kirakov-gerb-trabva-da-si-napravi-smetka-za-mestnite-izbori-moje-da-zagubi-ako-se-koalira-s-dps

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares