"Може да водим диалог и да стигнем до общи цели, но въпросът е в детайлите и акцентите, защото там е възможно да имаме разминавания и те трябва да бъдат изчистени на експертно ниво. Иначе приоритетите, които изброихте, са приоритети за всички. Надявам се като водеща политическа сила да осъзнавате необходимостта от диалог и това, че силово налагане на ваши решения, защото сте по-голяма партия, няма как да се случи.

Говоря от горчив опит от предишното ни участие в изпълнителната власт". Това каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов по време на срещата на групата с номинираната за премиер с мандата на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, съобщават от БНТ.

На срещата Йорданов заяви, че ИТН подкрепя заявеното от Габриел искане за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев, макар и то да е закъсняло с 2 години. Това, обаче, не е достатъчна гаранция за ефективна реформа, каза Йорданов.

"Замяната на един човек с друг няма да е съдебна реформа. Прокуратурата има нужда от реформиране, КПКОНПИ също. Но трябва да е много внимателно и ще следим да не се превърне в поредната бухалка новореформираното КПКОНПИ, каквото се опитаха да направят Кирил Петков и Асен Василев", заяви той.

Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел води преговори с всички парламентарни сили без "Възраждане".

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/781090-toshko-iordanov-kam-gabriel-moje-da-vodim-dialog-no-sa-vazmojni-razminavania-v-detailite-i-akcentite

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares