"Продължаваме промяната - Демократична България" поиска оставката на заместник главния прокурор и директор на националната следствена служба (НСС) Борислав Сарафов, съобщи "Дневник". Като причина от коалицията посочиха информацията, която съобщи по-рано днес министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, а именно, че главният прокурор Иван Гешев е пътувал сам в бронирания автомобил през вилната местност Ярема с назначената му охрана от Националната служба за охрана, когато в близост до колата му е станал взрив.

Председателят на ДСБ Атанас Атансов заяви, че отговорът на Демерджиев е затвърдил подозрението, че инцидентът с кортежа на Гешев не е инцидент и става дума за инсценировка.

Тъй като разследването по това дело се води от Националната следствена служба, а основен говорител е Борислав Сарафов, Атанасов изрази съмнение, че то ще бъде проведено всестранно обективно и пълно и затова поиска то да бъде разпределено на друг разследващ орган. Съпредседателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната -Демократична България" смята, че Сарафов е излъгал обществеността като е казал, че Гешев е пътувал със семейството си по време на инцидента.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/779327-novata-koalicia-borislav-sarafov-izlaga-che-geshev-e-patuval-sas-semeistvoto-si-po-vreme-na-incidenta

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares