"Няма никакво обяснение за завоя, който направиха ГЕРБ" и сякаш изходът от преговорите се определя от това кое стои добре пред камерите, а не кое е добро за държавата.

Това каза пред БНР Йордан Иванов от ПП-ДБ, представител на ДСБ.

"Борисов, не мога да ги изброя в момента, колко коалиции се опита да разбие.

Тези опити за набиване на клин са напълно несъстоятелни. Всякакви опити за раздор в рамките на тази голяма коалиция са просто нездрави и са политически интриги", коментира Йордан Иванов в предаването "Преди всички".

Като обърна внимание върху липсата на политическо доверие, той посочи, че "в продължение на 13 години от ГЕРБ задушиха всичките си коалиционни партньори, без изключение".

Изходът от политическата криза се вижда през избиране на правителство с гласовете на първите две политически сили за 18 месеца, в името на това България да влезе в Шенген и еврозоната, настоя Иванов.

Лидерството на ГЕРБ дължи отговор дали иска да управлява с БСП и ДПС, допълни депутатът.

"Тежкият, сложният, важният разговор за бъдещето на България е снижен от страна на ГЕРБ" на ниво политически интриги, смята Иванов.

Той изрази надежда "ГЕРБ да се върнат на масата на преговорите".

От ден едно сме в ужасно трудни и важни за бъдещето на страната преговори, които в един момент ГЕРБ решиха да взривят едностранно. ПП-ДБ от ден едно сме с много ясна изходна позиция в тези преговори. Не сме я променили за момент. В един момент ГЕРБ се обидиха и отидоха на разговори с БСП и ДПС, като казаха, че няма да правят правителство с тях, каза Йордан Иванов.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/779262-iordan-ivanov-ot-pp-db-zashto-napravihme-zavoi-kam-gerb

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares