Какво се оказа? Гешев е пътувал сам, без семейството си, автомобилът му е бил без каквито и да са следи от взрив, бронираният автомобил на Гешев е бил с по-висока степен на защита от този на президента, а израелският експерт на прокуратурата е пристигнал 95 мин. преди взрива.

Това написа депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев в своя фейсбук профил.

"И тук възникват много въпроси, на които прокуратурата трябва да отговори:

Срещал ли се е този израелски експерт и преди с Гешев докато е бил в България? Защо от прокуратурата твърдяха, че семейството на Гешев е било с него? От колко автомобила се е състоял кортежа на Гешев - един или два? Защо досега не бяха показани щетите по автомобила на Гешев, за да стане ясно, че те са сравними с одраскване при паркиране? Защо гл. прокурор се движи с по-сигурен автомобил от този на президента? Каква е скоростта на осколките при взрив на тротил - космическа или...?Израелският експерт има ли връзка с известен български застраховател с експертиза в област антитероризъм", запита в своя пост депутата.

"Още на 3 май изпратих запитване до посолството на Израел за въпросния експерт, който случайно каца малко преди "атентата" в София. Пак на 3 май отправих питане и до НСО за броя автомобили в кортежа на Гешев, наличието на видеорегистратори в колите им, оперативните мероприятия по контранаблюдения и използвана ли е оперативна група "Авангард"? Очаквам отговорите от НСО, посолството на Израел и НСО и своевременно ще ги публикувам" в заключение написа Мирчев.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/779318-mirchev-zashto-ot-prokuraturata-tvardaha-che-semeistvoto-na-geshev-e-bilo-s-nego

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares