Лидерите на ГЕРБ и ДПС не участват в разговорите, които се провеждат в Зала "Запад". В началото на срещата председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова благодари на ДПС, че са приели поканата за среща, съобщи БНР.

Атанасова заяви, че предстоят трудни решения, като ГЕРБ подхождат отговорно към управленската програма.

Тя е от 160 страници със заглавие "България след кризите - план за възстановяване". По думите на Атанасова въпросната програма е за 4-годишен мандат, но не са изключени варианти за ограничено управление по месеци и приоритети.

„Със сигурност си даваме сметка, че ако в рамките на 49-ия парламент не намерим сила да проявим държавническа отговорност, изходът, почти неизбежно, изглежда шести поред парламентарни предсрочни избори“.

Заместник-редседателят на ДПС Йордан Цонев заяви, че правителство с втория мандат с ПП е невъзможно. ДПС се включват с голяма отговорност в днешната среща:

"Ние се обърнахме, макар че трябваше да бъдем потърсени, ние потърсихме вторите в тези избори за разговори. Тя не откликнаха на нашия така призив за разговори, така че за нас реализация на правителство с втория мандат е невъзможна. Подчертавам това още в началото на разговора, за да изведа пред скоби, че отговорността за реализация на 1-ви мандат всъщност е основна".

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/778968-sled-sreshtata-gerb-dps-za-iordan-conev-pravitelstvo-s-vtoria-mandat-ne-e-vazmojno

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares