ГЕРБ-СДС и БСП разговарят в парламента за съставянето на правителство с първия мандат. По-рано през деня от ГЕРБ-СДС проведоха разговор с ДПС.

„Благодаря, че откликнахте на поканата за среща преди първия мандат. Тези консултации изискват от нас да осъзнаем отговорността, която стои пред всички”, каза в началото Десислава Атанасова.

Според Кристиан Вигенин от БСП диалог трябва да се води. „Преди да влезем в детайли за нашите приоритети, преди да сравняваме програмите си, трябва да определим 2-3 неща, които да дадат насока на процеса”, категоричен е той.

“Тези консултации изискват от нас да осъзнаем отговорността, която стои пред всички парламентарни групи, за това 49-ят парламент да изпълни основната си задача, съставяне на редовно правителство”. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

“Отчитаме предизвикателствата пред държавата и отговорността, която носим, особено ние като първа политическа сила, да предложим управленска програма. Отчитаме и отговорността пред тежките решения, които предстоят. Трябва да се наложат решения, които да ни върнат във времена на консервативна политика по бюджета, както и трайно да се препотвърждава евроатлантическият път на България”, каза още Атанасова.

“Вие сте управлявали с всички формации, с които ние през последните седмици и днес започнахме разговори. В този дух предлагам да коментираме най-съществените теми, които да са за поемане на отговорност не само в първия мандат, но и при всеки следващ”, заяви Атанасова. “Съзнаваме, че е дошъл момент, в който отговорността трябва да се споделя и неведнъж сме заявявали, че уважаваме всички избиратели на всички партии и сме готови да разискваме тези секторни политики, за да намираме интереса на българските граждани”, подчерта още тя.

Преди връчване на първия мандат за съставяне на редовен кабинет, ГЕРБ-СДС продължават разговорите за подкрепа, с парламентарните сили. Ръководството на първата по численост парламентарна група вече разговаря с ДПС. Предстоят днес разговори и с ИТН.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/779002-gerb-i-bsp-razgovarat-v-parlamenta

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares