България полага усилия да бъде готова да приеме еврото не по-късно от 1 януари 2025 г. Подготовката и напредъкът на страната ни в тази посока бяха обсъдени на срещите на министъра на финансите Росица Велкова с председателя на Еврогрупата Паскал Донахю и с еврокомисаря Валдис Домбровскис по време на заседанието на ЕКОФИН на 27-28 април 2023 г., съобщават от Министерство на финансите.

Във връзка със спекулации в медиите, свързани с процесите по присъединяването на страната ни към еврозоната, Министерството на финансите категорично заявява, че на тези срещи не е повдигана темата за отлагане на въвеждането на еврото в България след 1 януари 2025 г., посочват от финансовото ведомство.

Членството в еврозоната е приоритет за нашата страна. Продължава активната работа на държавата по подготовката за приемане на единната европейска валута, както в техническата, така и в законодателната част.

Министерството на финансите смята за недопустимо разпространяването на фалшиви новини и противоречиви послания в медиите, особено в такива с добра репутация в публичното пространство.

Всяка информация за официалните срещи на министъра на финансите се предоставя навреме от пресцентъра на институцията по официален път, напомнят от Министерство на финансите.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/778988-rosica-velkova-gotvim-se-da-priem-evroto-nai-kasno-na-1-anuari-2025-g

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares