Поразен съм, че заместник главният прокурор веднага определи станалото с Гешев като атентат, извършен от професионалисти. Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш секретар на МВР.

"Такива неща се казват, когато експертите криминалисти извършват огледа, дадат своите заключения, направят се необходимите експертизи.

Като че ли заместник главният прокурор беше готов с това изявление веднага след като се е случил инцидентът", коментира проф. Радулов.

Той направи паралел с атентата в Сарафово: "Иначе това, което мен лично ме притесни, беше голямата прилика на начина, по който се разследва атентата в Сарафово: не навреме обезпечено мястото около събитието, разхождат се разни хора, не е ясно какви, някакви чуждестранни експерти, които не е ясно в каква форма и по каква причина присъстват на следствени мероприятия. Не е ясно, никой не казва име, за да знаем израелски експерт ли е, или е някакво внушение, или някакво случайно минаващ израелец, който е на почивка някъде там. Също така някакви хора се разхождат с лопати, не са облечени в съответните костюми".

Според него всичко това изглежда като непрофесионално и от двете страни: "И от страна на този, който е извършил така наречения "атентат“, защото не съм сигурен, че това е атентат, и от страна на разследващите. Така че прибързаните заключения за това дали е атентат, дали е професионално или аматьорски извършено могат само да накарат хората, които и без това имат съмнения в това, което се е случило, въобще да не вярват на официалните власти".

Проф. Николай Радулов попита в такива случаи кой има интерес. "И очевидно е, че безкрайно многото обвиняеми, които са се подписали споразумения с Гешев в битието му на прокурор, едва ли имат нещо срещу сегашния главен прокурор. Тези олигарси, за които се споменаваше в предишни брифинги на прокуратурата, за които се разказваше как се готвят държавни преврати, също са далече от това, и едва ли биха се захванали с това по такъв начин да героизират г-н Гешев. Рано е да си каже, но аз мисля, че най-накрая ще излезе някаква битова случка, която при това не е насочена към главния прокурор".

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/778521-radulov-porazen-sam-che-zam-glavniat-prokuror-vednaga-opredeli-stanaloto-s-geshev-kato-atentat-na-profesionalisti

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares